Wyróżnienia

Jak dbać o ekspres do kawy? 1

Każdy użytkownik ekspresu musi pamiętać, że regularne czyszczenie i konserwacja urządzenia ma ogromny wpływ na:

  • sprawne i bezawaryjne funkcjonowanie urządzenia
  • dłuższą żywotność urządzenia
  • a co najważniejsze na smak kawy i walory estetyczne.

Większość ekspresów automatycznych posiada zintegrowane systemy konserwacji, które poprzez wyświetlanie odpowiednich komunikatów, informują nas o potrzebie wykonania danej czynności np.: płukanie spieniacza, czyszczenie systemu, odkamienianie itp.

Oprócz pojawiających się komunikatów, pamiętajmy jednak co trzeba robić, aby nasz ekspres sprawnie działał i zawsze był gotowy do przygotowania pysznej kawy.

czytaj całość »
Ekpresy przelewowe - co z nimi nie tak? 0

Ekspresy przelewowe cieszą się obecnie coraz większym zainteresowaniem, chociaż budzą sporo skrajnych emocji. Mimo, że nastała nowa era dla ekspresów przelewowych to nadal na rynku można znaleźć urządzenia niskiej jakości, które serwują nam przeparzoną, gorzką po prostu niesmaczną kawę.  Ale nie musi tak być. Co kupić, aby z każdej filiżanki wydobyć pełnię smaku i aromatu? Jak osiągnąć zaskakujące rezultaty?

czytaj całość »
Kompleksowa obsługa firm 0
Kompleksowa obsługa firm

Dobra kawa w firmie to idealny sposób na:

  • zmotywowanie pracowników,
  • oczarowanie klientów,
  • podniesienie prestiżu firmy,

oraz po prostu

  • delektowanie się pyszną kawą każdego dnia w pracy.

Wybierając ekspres do biura należy przede wszystkim zwrócić uwagę na prostotę użytkowania oraz dopasowanie do potrzeb i ilości pracowników.

czytaj całość »
Aroma Balance - 3 profile smakowe 0

NIVONA Aroma Balance

System Aroma Balance został stworzony w celu wydobycia maksymalnej dawki aromatu i perfekcyjnej ekstrakcji. Zmienia ciśnienie, przepustowość i czas retencji gorącej wody w świeżo mielonej kawie. W toku szczegółowych badań inżynierowie NIVONY opracowali trzy profile smakowe: dynamiczny, stały i intensywny.

czytaj całość »
Co to jest P.E.P.® - Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej? 0

Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej to najprościej mówiąc espresso najwyższej jakości mające dorównać standardom najlepszych kawiarni na świecie.

P.E.P.® polega na przetłaczaniu gorącej wody przez zmieloną kawę w szybko postępujących po sobie cyklach. Proces ten pozwala wydobyć bogactwo ukrytych w kawie aromatów.

czytaj całość »
Jak przygotować dobrą kawę z Aeropressu 0

Firma Aerobie postanowiła stworzyć jedno z najmodniejszych kawowych urządzeń na świecie Aeropress! Gadżet ten łączy zalety metody ciśnieniowej i filtrowej, daje możliwość kontroli wielu czynników wpływających na smak i aromat kawy, jak temperatura, czas parzenia, ciśnienie, grubość mielenia, metoda parzenia i doza. Każdy, kto choć raz spróbuje własnoręcznie przygotować kawę z aeropressu zaczyna niekończące się eksperymenty. Zdecydowanie warto, bo koszt urządzenia jest niewielki, a zabawa na wiele miesięcy.

czytaj całość »
Jak przygotować dobrą kawę z dripa. 0

Jest ona doskonałą alternatywą dla americano – jest to duża czarna kawa, delikatna w smaku. Do zaparzenia jej używamy najlepszej jakości ziaren jednorodnych, tak zwanych singli, palonych jasno. A dlaczego? Ponieważ drip doskonale wydobywa z kawy delikatne nuty owocowe, kwiatowe, karmelowe, orzechowe.

czytaj całość »
Ekspresy z funkcją ONE TOUCH 0

Obecnie coraz bardziej popularne są wszelkiego rodzaju kawy mleczne. Najnowsze ekspresy wyposażone są w funkcję ONE TOUCH, dzięki której za pomocą jednego przycisku możemy przygotować szeroką gamę pysznych kaw.

czytaj całość »
20 lat Jura Impressa 0

Tworząc IMPRESSA 500 w 1994 r. firma JURA wymyśliła praktycznie od nowa automatyczny ekspres do kawy. Produkt ten sprawił, że przyjemność picia kawy przez jedno naciśnięcie przycisku stała się doznaniem indywidualnym, i zrewolucjonizował w ten sposób rynek.

J500 Carbon – edycja jubileuszowa - srebro w czystej postaci.

czytaj całość »
IMPRESSA F8 - otrzymała prestiżowe wyróżnienie 0

 Product Design Award: Best of the Best”.

„W poszukiwaniu doskonałości” to motto konkursu Red Dot, jednego z największych i najbardziej prestiżowych konkursów wzornictwa użytkowego na świecie. Kształt, wysokiej jakości materiały i precyzja wykonania ekspresu IMPRESSA F8 zachwyciły jury i zapewniły jej najwyższe wyróżnienie.

czytaj całość »
Zastanawiasz się nad zakupem ekspresu do kawy? 1

Chcesz rozkoszować się aromatyczną kawą każdego dnia lub zaskoczyć gości serwując pyszne espresso czy efektowne latte macchiato? Zadajesz sobie pytanie: jaki ekspres wybrać, aby w pełni spełniał Twoje oczekiwania?

Zanim podejmiemy decyzję o zakupie odpowiedniego ekspresu, zwróćmy uwagę na kilka istotnych kwestii.

 

czytaj całość »
Rodzaje napojów kawowych. 0

Espresso, cappuccino czy latte macchiato...

Specjały kawowe - opisy.

Espresso  - parzy się w ekspresie ciśnieniowym zazwyczaj z mieszanek kilku gatunków kaw. Powstała w ten sposób mocna kawa posiada gęstą, orzechowo-brązową piankę zwaną crema, której espresso zawdzięcza dużą część swego aromatu.

Espresso stanowi bazę wielu innych napojów kawowych - m.in. latte macchiato, caffè macchiato czy cappuccino.

czytaj całość »
Cała prawda o kawie. 0

Szkodzi czy nie? - Oto jest pytanie. Wielu z nas wciąż uważa kawę za bardzo szkodliwą używkę, tymczasem wielu udowadnia, że kawa wcale nie taka straszna jak ją malują. Naukowcy już od dawna obalają mity związane ze złym wpływem kawy na nasze zdrowie.

 

czytaj całość »
Legendy o kawie. 0

 

Istnieje wiele legend o kawie i o tym jak odkryto jej pobudzające działanie. Jedna z najstarszych opowiada o młodym pasterzu z Etiopii, który około 850 roku naszej ery, zauważył, że jego kozy po zjedzeniu pewnej odmiany jagód są szczególnie ożywione.

 

czytaj całość »
BLOG

ANIRAX - Blog

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl